Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Semifreddo

Semifreddo, den krämiga italienska glassen serveras här med hallon och rostad mandel. Mums!

Här nedan finner ni vårt recept på semifreddo:

Vote
(5)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 2 dl Kesella 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl krossade maränger
  • 1 förp Dr. Oetker Frystorkade Hallon + färska hallon att dekorera med
  • 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån
  1. Vispa ägg, socker och vaniljpasta vitt och pösigt.

  2. Rör kesellan lätt och vänd i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner i smeten tillsammans med maräng, frystorkade hallon och rostad mandel.

  3. Fyll en skål med smeten och frys 1-1½ timma.
    Garnera med färska hallon och de rostade mandelspånen.