Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Smördegsinbakade äpplen med vaniljsglass
Jag gjorde de här smördegsinbakade äpplena med kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott. Äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt.
Räcker till 4 knyten
Räcker till...
4 knyten
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 1 rulle smördeg
- 2 st äpplen
- 2 msk socker
- 1 msk kanel
- vaniljglass
- ägg till pensling
Dela smördegsplattan i 4 lika stora delar.
Skala äpplena och skär dem i 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Blanda ihop med kanel och socker och fördela sedan äpplena på smördegens ena sida.
Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel. Vispa upp ägget och pensla smördegspaketen med det.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 225 grader tills paketen är gyllene.
Servera tillsammans med vaniljglass.