Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Snabb dessertpizza med banan och nutella
Pizza är inte bara middagsmat - den kan också bli en läcker dessert! Här är ett recept på en läcker nutellapizza med banan som inte behöver någon jästid tack vare Dr. Oetkers Pizzajäst.
Räcker till 9 st dessertpizzor
Räcker till...
9 st dessertpizzor
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
Söt pizzadeg
- 425 g vetemjöl
- 1 fp Dr. Oetker Pizzajäst
- 1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 2 msk socker
- 3 msk smakneutral olja
- 2,5 dl ljummet vatten
Topping
- 150 g nutella
- 9 st små bananer skalade och delade på längden
- chokladsås
- Sätt ugnen på 260 °C över - och undervärme. Sätt in en bakplåt i ugnen och låt den värmas med ugnen.
- Blanda alla de torra ingredienserna til degen i en skål. Tillsätt olja och vatten. Knåda degen i en bakmaskin i ca 12 minuter tills den är mjuk och smidig. Den långa knådtiden behövs för att aktivera glutenet i degen vilket påverkar degens struktur.
- Låt degen vila i skålen i 5-10 minuter. Så drar den inte ihop sig, när den kavlas ut.
- Dela degen i 9 portioner, rulla dem till bullar och kavla ut dem, en åt gången på ett mjölat underlag, till en diameter på ca. 15 cm. Fördela de 9 bottnarna på bakplåtspapper, 3 bottnar på varje bakpapper. Bred Nutella på pizzabottnarna och lägg två banhalvor på varje pizza.
- Dra över ett bakpapper med pizzabottnar på den varma plåten.
- Grädda dessertpizzorna i 7-8 minuter i nederste delen av ugnen. En plåt i taget.
- Ringla chokladsås över pizzorna och servera direkt, evt. med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraiche till.