Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Snabb dessertpizza med banan och nutella

Pizza är inte bara middagsmat - den kan också bli en läcker dessert! Här är ett recept på en läcker nutellapizza med banan som inte behöver någon jästid tack vare Dr. Oetkers Pizzajäst.
Vote
(2)

Räcker till 9 st dessertpizzor

Räcker till...

9 st dessertpizzor

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

Söt pizzadeg
  • 425 g vetemjöl
  • 1 fp Dr. Oetker Pizzajäst
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 3 msk smakneutral olja
  • 2,5 dl ljummet vatten
Topping
  • 150 g nutella
  • 9 st små bananer skalade och delade på längden
  • chokladsås
  1. Sätt ugnen på 260 °C över - och undervärme. Sätt in en bakplåt i ugnen och låt den värmas med ugnen.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna til degen i en skål. Tillsätt olja och vatten. Knåda degen i en bakmaskin i ca 12 minuter tills den är mjuk och smidig. Den långa knådtiden behövs för att aktivera glutenet i degen vilket påverkar degens struktur.
  3. Låt degen vila i skålen i 5-10 minuter. Så drar den inte ihop sig, när den kavlas ut.
  4. Dela degen i 9 portioner, rulla dem till bullar och kavla ut dem, en åt gången på ett mjölat underlag, till en diameter på ca. 15 cm. Fördela de 9 bottnarna på bakplåtspapper, 3 bottnar på varje bakpapper. Bred Nutella på pizzabottnarna och lägg två banhalvor på varje pizza.
  5. Dra över ett bakpapper med pizzabottnar på den varma plåten.
  6. Grädda dessertpizzorna i 7-8 minuter i nederste delen av ugnen. En plåt i taget.
  7. Ringla chokladsås över pizzorna och servera direkt, evt. med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraiche till.