Sommardröm
En väldigt enkel och god dessert till sommarens alla fester! Passar utmärkt på studenten eller till midsommarfirandet! Vill du slippa stressa, går det utmärkt att förbereda desserten flera dagar innan genom att göra pannacottan och låta den stå i kylen. När det det är dags att servera är det bara att vispa upp pannacottan, spritsa den i lyxiga cocktailglas och garnera!
Räcker till 4 st portioner
4 st portioner
Ingredienser
Så gör du
Vispad vit chokladpannacotta med kaksmulor och bär
- 1 st vaniljstång
- 3 dl grädde
- 1,5 st gelatinblad
- 100 g vit choklad
Garnering
- Krossade Digestivekex
- färska bär
- Dr. Oetker Frystorkade Hallon
- Mynta/Citronmellis
Skrapa ur vaniljstången i en kastrull, koka upp tillsammans med grädden på medelvärme.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i ca 3 min.
Hacka den vita chokladen fint och blanda ner i gräddblandningen tills allt har smält.
Tag bort kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen.
Häll över i en bunke, plasta och låt stå i kylen i minst 4h, gärna över natten.
Vid servering: Vispa upp pannacottan fluffigt med en elvisp.
Fyll en spritspåse med stjärntyll, spritsa i glasen.
Servera med krossade Digestivekex, färska bär, torkade hallon och mynta eller citronmeliss.