Tiramisu
Efterrätt från Italy som betyg 'pick-me-up'
Räcker till 6 portion
6 portion
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl stark espressokaffe svalnat till rumstemp
- 3 msk Amarettolikör
- 2 st ägg separerade
- 30 g störsocker
- 250 g mascarpone ost rumstemp
- 2.5 dl grädde, vispad
- 250 g savoiardikex
- kakaopulver att strö
Lägg äggulor och socker i en stor skål.
Beat med elektrisk blandare tills blandningen går blek och tjock.
Lägg marscapone och slå tills kombineras.
Det spelar ingen roll om det är marmorerat något.
Vispa grädden till hård toppar hålla, och vänd försiktigt i äggsmeten, inte slå!
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en fullständigt ren metall skål.
Kontrollera att du skölja och torka visparna väl.
Vik det vita i grädden.
Det är mycket viktigt att behålla så mycket luft som möjligt.
För servering kan du använda en stor tallrik eller ett enskilt glas, om du använder en stor tallrik: Lägg kaffe och likör i en skål.
Doppa kexen i kaffet en i taget. Drain väl. Lager i skålen, som täcker hela botten.
Placera hälften av marscapone blandningen ovanpå och sprida ut. Upprepa med resterande kex och marscapone och sluta med en krämig lager. Slät yta.
Stör med kakao. Kylskåp i minst 2 timmar, men det fungerar mycket bra om du lämnar upp till 24 timmar.