Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Tiramisu

Recept på en klassisk tiramisu. Eftersom den med fördel kan förberedas dagen innan och räcker till många så är den perfekt som nyårsdessert. Visste du förresten att ordet Tiramisu är italienska och betyder "pigga upp mig", och det är ju just vad denna dessert gör!

baka.se

Vote
(18)

Räcker till 8-10 portions

Räcker till...

8-10 portions

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

Tiramisu
  • 300 g Saviorikex lady fingers
  • 3-4 dl Starkt kallt kaffe
  • 500 g Mascarpone
  • 4 st Ägg
  • 1,5 dl Socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 0,5 dl Rom gärna mörk
Till servering
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 msk Dr. Oetker kakao
Tiramisu
  1. Ta fram en form med ca mått 20×30, förbered kaffet, och plocka fram 2st skålar.
  2. Separera äggen. Gulorna lägger du i den ena skålen och vitorna i den andra. Börja med skålen med äggvita och vispa dem till ett vitt skum, tillsätt sedan socker under tiden du vispar. Fortsätt vispa tills du har en fast men luftig marängsmet.
  3. Ta fram skålen med skålen med äggulan. Där i tillsätter du mascarpone, vaniljsocker och rom. Vispa luftigt.
  4. Vänd ihop innehållet från båda skålarna så att du får en luftig kräm. De skall bara precis gå ihop så att så mycket luft som möjligt bevaras.
Montering
  1. Doppa den sockrade sidan av saviorikexen i kaffet och täck botten på formen med kex, alternativt pensla dom med kaffet. Viktigt att dom inte blir för blöta då de suger åt sig av kaffet blixtsnabbt.
  2. Lägg sedan på hälften av mascarponekrämen på kexen och fortsätt med ett lager av kaffedoppade kex.
  3. Häll sedan över resterande mascarponekräm och ställ formen i kylen, gärna över natten så att den sätter sig.
  4. Innan den ska serveras så spritsar du vispad grädde över och därefter pudrar du kakao över.