Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Tiramisu med hallon och citron

Italienskt och vackert

julechka

Vote

Räcker till 6 st kan serveras i koppar

Räcker till...

6 st kan serveras i koppar

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

  • 3 äggulor
  • 1 1/2dl florsocker
  • 1 ask 250 g mascarpone
  • 100g frysta tinade hallo
  • 1 st rivet skal av 1 stor citron
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 dl amaretto eller konjak
  • 12 st savoiardikex (ladyfinger)
  1. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner osten och rör till en slät smet. Vänd ner bär och citron skal.

  2. Blanda kaffe och konjak. Doppa kexen i kaffeblandningen. varva kex och mascarpone i 6 kaffekoppar. Avsluta med mascarponesmet. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 6 timmar

  3. Garnera med färska hallon och citronskal. Pudra med florsocker