Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Tiramisu pannkakor
Med inspiration av den italienska desserten tiramisu har vi fyllt dessa pannkakor och skapat en helt magisk brunch - eller desserträtt. Du kan om du vill förbereda och fylla pannkakorna dagen innan de ska ätas. Förvara dem då övertäckta i kylskåp över natten.
Räcker till 8 st pannkakor
Räcker till...
8 st pannkakor
Recepttyp
Desserter
Pannkakor och våfflor
Ingredienser
Så gör du
Pannkakor
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 1 st salt nypa
- 2 msk smör
Fyllning
- 2 tsk snabbkaffe
- 1 msk hett vatten
- 2,5 dl vispgrädde lättvispad
- 250 g mascarpone
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
- 50 g strösocker
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g extra mörk choklad
- 3 msk kallt vatten
- 1 tsk kakao
Gör så här
- Vispa vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resterande mjölk och ägg och fortsätt vispa till en jämn smet.
- Värm smöret i en stekpanna och stek 8 st tunna pannkakor. Låt svalna.
- Mät upp snabbkaffepulvret i en liten skål och häll i det heta vattnet. Rör till snabbkaffet har lösts. Låt svalna.
- Rör samman mascarpone, vanilla paste and strösocker i en stor skål med hjälp av en träslev.
- Vänd försiktig i den lättvispade grädden.
- Lägg över hälften av mascarponeblandningen i en annan skål och vänd ned kaffet.
- Bryt mjölkchokladen i en värmetålig skål och tillsätt 3 msk kallt vatten. Placera skålen över ett varmt vattenbad och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna.
- Placera en pannkaka på en tallrik och bred 2 msk kaffefyllning på en kvart av pannkakan. På intilliggande kvart brer du 2 msk av vaniljmascarponen. Vik sedan pannkakan så att fyllningen täcks. Bred därefter 2 tsk chokladsås över ena halvan av den vikta pannkakan och vik över igen. Upprepa tills alla pannkakor är fyllda.
- Ringa över chokladsås. Använd en grönsaksskalare och gör chokladspån av den mörka chokladen som du sedan strösslar över pannkakorna. Avsluta med att pudra över kakao.