Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Tobleroneglass

En len, kall, chokladglasskräm som bara smälter...

annoest

Vote
(11)

Räcker till ca 4 portioner

Räcker till...

ca 4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g tobleronechoklad (jag använde ljus toblerone)
  • 2 dl vispgrädde (ej vispad)
  1. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.

  2. Tillsätt mjölk och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.

    OBS! Krämen får inte koka, då kan den skära sig.

  3. Dra av kastrullen från plattan. Bryt tobleronen i bitar och låt dem smälta i den varma krämen.

  4. Blanda i grädden och rör om. Häll upp smeten i en avlång form eller i portionsformar.

  5. Ställ i frysen i minst fyra timmar, du behöver inte röra i smeten under tiden.