Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Tobleroneglass
En len, kall, chokladglasskräm som bara smälter...
Räcker till ca 4 portioner
Räcker till...
ca 4 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 1 dl mjölk
- 50 g tobleronechoklad (jag använde ljus toblerone)
- 2 dl vispgrädde (ej vispad)
Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.
Tillsätt mjölk och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
OBS! Krämen får inte koka, då kan den skära sig.
Dra av kastrullen från plattan. Bryt tobleronen i bitar och låt dem smälta i den varma krämen.
Blanda i grädden och rör om. Häll upp smeten i en avlång form eller i portionsformar.
Ställ i frysen i minst fyra timmar, du behöver inte röra i smeten under tiden.