Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Veganska pannkakor
Fluffiga veganska pannkakor till brunch eller dessert. OBS! Se till att köpa mjölkfri choklad.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 2 portions
Räcker till...
2 portions
Recepttyp
Desserter
Pannkakor och våfflor
Näringsvärde
Äggfritt
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Kakmjöl (mjöl med bakpulver)
- 1 tsk Bakpulver
- 2 msk Strösocker
- 2 dl Sojadryck
- 2 tsk Citronjuice
- 1 msk Vaniljextrakt
- 50 g Hackad mörk choklad vegansk
Dekoration
- 50 g Mörk choklad vegansk
- 1 dl Kokosgrädde
- ca 100 g Hallon
- ca 20 g Pistagenötter
- Börja med att mäta upp mjöl, bakpulver och socker i en stor skål och blanda lätt. Vispa i en annan bunke samman sojadryck och citronjuice tills det tjocknat något.
- Häll sojadryckblandningen och vaniljextrakt i de torra ingredienserna och vispa till en jämn tjock smet. Tillsätt hackad choklad och rör om.
- Häll 1 tsk matolja i en stor stekpanna och värm på medelvärme. När oljan blivit varm - häll 3 stora skopor smet i stekpannan och låt pannkakorna steka 1-2 minuter tills det börjar bubbla på ytan, vänd pannkakorna och stek på andra sidan en minut. Båda sidorna ska vara gyllenbruna. Upprepa tills all smet är slut, det ska räcka till ca 6-8 pannkakor. För att pannkakorna ska hålla sig varma medan du steker, lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och värm på låg värme i ugnen.
- För att göra den blanka chokladganachen, börja med att häll kokosgrädde i en kastrull och låt koka upp. Under tiden bryter du chokladen i bitar och lägg i en skål. När grädden börjar koka häller du den över chokladen och låter stå i 2 minuter, rör sedan om tills chokladen har smält så får du en härlig len ganache.
- Stapla pannkakorna på två tallrikar och servera med hallon och hackade pistagenötter, eller någon annan frukt du gillar. Häll över chokladganachen och hugg in på den perfekta helgbrunchen!