Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Veganska pannkakor

Fluffiga veganska pannkakor till brunch eller dessert. OBS! Se till att köpa mjölkfri choklad.
Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 2 portions

Räcker till...

2 portions

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g Kakmjöl (mjöl med bakpulver)
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 msk Strösocker
  • 2 dl Sojadryck
  • 2 tsk Citronjuice
  • 1 msk Vaniljextrakt
  • 50 g Hackad mörk choklad vegansk
Dekoration
  • 50 g Mörk choklad vegansk
  • 1 dl Kokosgrädde
  • ca 100 g Hallon
  • ca 20 g Pistagenötter
  1. Börja med att mäta upp mjöl, bakpulver och socker i en stor skål och blanda lätt. Vispa i en annan bunke samman sojadryck och citronjuice tills det tjocknat något.
  2. Häll sojadryckblandningen och vaniljextrakt i de torra ingredienserna och vispa till en jämn tjock smet. Tillsätt hackad choklad och rör om.
  3. Häll 1 tsk matolja i en stor stekpanna och värm på medelvärme. När oljan blivit varm - häll 3 stora skopor smet i stekpannan och låt pannkakorna steka 1-2 minuter tills det börjar bubbla på ytan, vänd pannkakorna och stek på andra sidan en minut. Båda sidorna ska vara gyllenbruna. Upprepa tills all smet är slut, det ska räcka till ca 6-8 pannkakor. För att pannkakorna ska hålla sig varma medan du steker, lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och värm på låg värme i ugnen.
  4. För att göra den blanka chokladganachen, börja med att häll kokosgrädde i en kastrull och låt koka upp. Under tiden bryter du chokladen i bitar och lägg i en skål. När grädden börjar koka häller du den över chokladen och låter stå i 2 minuter, rör sedan om tills chokladen har smält så får du en härlig len ganache.
  5. Stapla pannkakorna på två tallrikar och servera med hallon och hackade pistagenötter, eller någon annan frukt du gillar. Häll över chokladganachen och hugg in på den perfekta helgbrunchen!