Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vispad pannacotta med hallonsås
Recept på en vispad pannacotta med en smakrik och lyxig hallonsås till. Perfekt som nyårsdessert! Här har vi spritsat pannacottan på en tallrik, men den kan även serveras i glas om man föredrar det.
Räcker till 5-6 portions
Räcker till...
5-6 portions
Recepttyp
Desserter
Pannacotta
Tema
Baka utan ugn
Ingredienser
Så gör du
Pannacotta
- 2 st Dr. Oetker Gelatinblad
- 5 dl Vispgrädde
- 0,5 dl Socker
- 1 st Dr. Oetker Vaniljstång
Hallonsås
- 200 g Frysta hallon
- 1 dl Florsocker
- 1,5 dl Citronjuice
Dekoration
- Små maränger
- Dr. Oetker Rose and Gold
- Hallon
- Ev. oxalis
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädden och häll i socker och snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg både frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp och låt sjuda några minuter.
- Tag av från plattan och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
- Ställ att svalna (gärna under natten, men minst 4 timmar).
Hallonsås
- Låt hallonen tina en stund. Mixa sedan ihop dom med florsocker och citronsaften.
- Du väljer själv om du vill sila av kärnorna eller inte.
Montering
- Vispa pannacottan med elvisp tills det blir som mousse i konsistensen. Det tar ca 3-5 min så ge inte upp om det inte tjocknar direkt.
- Spritsa den vispade pannacottan på tallrikar. Häll upp hallonsåsen i glas.
- Dekorera tallriken med små maränger, Dr. Oetker Rose and Gold, hallon och gärna oxalis.