Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vispad pannacotta med hallonsås

Recept på en vispad pannacotta med en smakrik och lyxig hallonsås till. Perfekt som nyårsdessert! Här har vi spritsat pannacottan på en tallrik, men den kan även serveras i glas om man föredrar det.
Vote
(1)

Räcker till 5-6 portions

Räcker till...

5-6 portions

Ingredienser

Så gör du

Pannacotta
  • 2 st Dr. Oetker Gelatinblad
  • 5 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Socker
  • 1 st Dr. Oetker Vaniljstång
Hallonsås
  • 200 g Frysta hallon
  • 1 dl Florsocker
  • 1,5 dl Citronjuice
Dekoration
  • Små maränger
  • Dr. Oetker Rose and Gold
  • Hallon
  • Ev. oxalis
Pannacotta
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden och häll i socker och snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg både frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp och låt sjuda några minuter.
  3. Tag av från plattan och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
  4. Ställ att svalna (gärna under natten, men minst 4 timmar).
Hallonsås
  1. Låt hallonen tina en stund. Mixa sedan ihop dom med florsocker och citronsaften.
  2. Du väljer själv om du vill sila av kärnorna eller inte.
Montering
  1. Vispa pannacottan med elvisp tills det blir som mousse i konsistensen. Det tar ca 3-5 min så ge inte upp om det inte tjocknar direkt.
  2. Spritsa den vispade pannacottan på tallrikar. Häll upp hallonsåsen i glas.
  3. Dekorera tallriken med små maränger, Dr. Oetker Rose and Gold, hallon och gärna oxalis.