Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vit chokladmousse med kardemummakokta rabarber

Lyxig dessert med rabarber och len chokladmousse. Desserten är enkel att göra men kräver lite framföhållning då moussen ska stå kyld över natten.
Vote
(1)

Räcker till ca 6 portions

Räcker till...

ca 6 portions

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

Vit chokladmousse
  • 2 dl crème fraiche 32% fetthalt
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk Taylor & Colledge vaniljpasta
Vanilj- och kardemummakokta rabarber
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 st Dr. Oetker Vaniljstång
  • 350 g späda rabarber
  • 1,5-2 tsk Dr. Oetker Kardemumma
Dekoration
  • 100 g vit choklad
Vit chokladmousse (dagen innan)
  1. Finhacka chokladen.
  2. Lägg crème fraiche, grädde och vaniljpasta i en kastrull. Värm upp försiktigt under omrörning och rör ner chokladen så att den smälter. OBS !! Får ej koka.
  3. Så fort chokladen smält så tag av kastrullen kyl ner och ställ i kyl minst ca 5-6 timmar men helst över natten.
  4. När det är dags att servera så vispar du med elvisp på högsta effekt tills du har en fluffig mousse ( det tar ett par minuter för den att tjockna).
Vanilj- och kardemummakokta rabarber
  1. Snitta vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna, lägg både stång och frön i en kastrull med socker, vatten och kardemumma.
  2. Låt puttra en stund medans du delar rabarber i bitar.
  3. När sockerlagen puttrat en stund så lägg i rabarbern och låt dem precis få sig ett snabbt uppkok.
  4. Ta av kastrullen från plattan.
  5. Låt rabarbern ligga och dra i minst nån timma, men blir bara godare ju längre det står, och även detta är perfekt att förbereda dagen innan.
Vit rostad choklad till dekoration
  1. Sätt ugnen på 175°c.
  2. Hacka chokladen och lägg på bakpappersklädd plåt.
  3. In med plåten i ugnen tills chokladen får lite gyllene färg.
  4. Ta ut plåten och låt svalna.
Montering
  1. Spritsa eller klicka moussen på tallrik och lägg upp rabarbern, låt gärna nån matsked spad följa med.
  2. Strö över lite rostad vit choklad och dekorera med ex citronmeliss, mynta eller liknande.
  3. Några penséer blir vackert för ögat.