Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vit chokladpannacotta med färska bär

Recept på en ljuvlig efterrätt. Det som är extra bra med pannacotta är att du kan förbereda den dagen innan, och precis före servering dekorerar du med de färska bären. 

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 2-3 portioner

Räcker till...

2-3 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g vit choklad
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Färska bär att dekorera med
  • Lägg gelatinbladet i en skål med vatten och låt stå i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med fröna från vaniljstången och ta sedan av kastrullen från plattan.

    Hacka den vita chokladen och rör sedan ner den tillsammans med gelatinbladet i grädden. Blanda runt så att chokladen och gelatinbladet löser upp sig ordentligt. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

    Servera med färska bär.