Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Yoghurtglass med Physalis

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4-6 portioner

Räcker till...

4-6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • cirka 20 physalisbär
  • citronskal
  • 1 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • ev citronmeliss
  • 4 - 6 våffelstrutar eller plastbägare
  1. Tvätta och torka citronen noga. Finriv det yttersta av skalet.

  2. Grovhacka 10-12 physalisbär och blanda med strösocker och det rivna citronskalet.
    Låt sylta sig medan du gör glassmeten.

  3. Vispa omsorgsfullt äggulor och florsocker med elvisp till en luftig smet.

  4. Vänd ner Lindahls yoghurt och därefter bärröran.

  5. Fyll på plastbägare eller i våffelstrutar och garnera med physalisbär och eventuellt ett par citronmelissblad. Lägg i frysen ca 4-5 tim.