Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Donuts med glasyr

Recept på donuts eller munkar som du enkelt bakar i ugnen i en donutsplåt.

Vote
(4)

Räcker till 12 st donuts/munkar

Räcker till...

12 st donuts/munkar

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 st apelsin använd det rivna skalet från en halv apelsin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g smält smör
Dekoration
  • 50 g smält smör
  • 1 tub Dr. Oetker vit kristyr eller Dr. Oetker Rosa Kristyr eller Mörk choklad
  • Dr. Oetker frystorkade bär
  • Dr. Oetker strössel
  1. Värm ugnen till 200 grader. Smöra en donutsplåt med plats för 12 donuts.

  2. Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda i en annan skål ägg, mjölk och smör. Sila mjölblandningen ner i äggmjölken. Blanda till en jämn smet. Fördela smeten i formarna.

  3. Grädda munkarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Pensla de heta munkarna med smält smör.

  4. Dekoration: Töm kristyrtuben i en skål alt bryt choklad i bitar i en skål. Smält i micron några sekunder till en jämn och slät glasyr. Doppa munkarna på ena sidan i glasyren. Dekorera genast med frystorkade bär eller strössel. Låt stelna.