Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Donuts med glasyr
Recept på donuts eller munkar som du enkelt bakar i ugnen i en donutsplåt.
Räcker till 12 st donuts/munkar
Räcker till...
12 st donuts/munkar
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 st apelsin använd det rivna skalet från en halv apelsin
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 1 st ägg
- 1,5 dl mjölk
- 25 g smält smör
Dekoration
- 50 g smält smör
- 1 tub Dr. Oetker vit kristyr eller Dr. Oetker Rosa Kristyr eller Mörk choklad
- Dr. Oetker frystorkade bär
- Dr. Oetker strössel
Värm ugnen till 200 grader. Smöra en donutsplåt med plats för 12 donuts.
Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda i en annan skål ägg, mjölk och smör. Sila mjölblandningen ner i äggmjölken. Blanda till en jämn smet. Fördela smeten i formarna.
Grädda munkarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Pensla de heta munkarna med smält smör.
Dekoration: Töm kristyrtuben i en skål alt bryt choklad i bitar i en skål. Smält i micron några sekunder till en jämn och slät glasyr. Doppa munkarna på ena sidan i glasyren. Dekorera genast med frystorkade bär eller strössel. Låt stelna.