Donuts- Munkar
Räcker till ca 23 st
ca 23 st
Ingredienser
Så gör du
- 15 gr jäst
- 75 gram smör
- 1 msk fingervarmt vatten
- 4 dl mjölk
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 12 dl vetemjöl
Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och blanda sedan.Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
fingervarmt grader.Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.Lägg upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de tills de får en brun färg, ca 1 minut på varje sida.
Lägg de klara friterade donutsen på en husshålspapper och låt de rinna av.
1 liter olja till fritering.
Ni kan väl lägga til dekorating glasyr och strössel över.