Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fudgekaka
Kladdigt god kaka med underbar glasyr!
Räcker till 1 långpanna
Räcker till...
1 långpanna
Ingredienser
Så gör du
- 300 gram smör
- 4.5 deciliter strösocker
- 3 stycken ägg
- 1.5 deciliter kakao
- 6 teskedar vaniljsocker
- 1.5 teskedar bakpulver
- 3 deciliter vetemjöl
Glasyr
- 3 deciliter vispgrädde
- 3 deciliter strösocker
- 3 matskedar sirap vit, ljus eller mörk går lika bra
- 150 gram mjölkchoklad
- 150 gram smör
Gräddtid: ca 20 min
Ugn: 200 grader
Smält smöret i en kastrull o rör sedan ner socker o ägg, sist övriga ingredienser. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper o grädda mitt i ugnen ca 20 min, 200 grader. Ta ut kakan o vänd upp o ner på den o ta bort bakplåtspappret så den får svalna. Vänd upp den tex på sitt uppläggningsfat eller på ett bakplåtspapper...
Glasyr
Koka allt, utom smöret, i ca 20 min tills det tjocknat. Blanda sedan i smöret o bred ut över den svalnade kakan. Låt det stelna lite o skär sedan i rutor. Gott ihop med grädde eller glass!