Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bär puré
Bärpuré används med fördel till olika bärmousser. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Här följer ett grundprecept på bärpuré...
Eller att ringla över desserterna, glassen, bakelserna.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Recepttyp
Fyllningar och dekorationer
Fyllningar
Ingredienser
Så gör du
- 1000 gram bär (hallon,jordgubbar,blåbär,körsbär)
- 6 dl socker
- 1 dl vatten Varieras beroende på hur mycket vätska bären innehåller. Men används mest för att det inte ska bränna i botten om du använder frysna bär.
väg upp bären och lägg dom i en stor krastrull
Häll över socker och vatten.
Koka upp och rör om där och då så det inte bränner i botten.
Låt koka tills alla bären mosats.
Mixa med stavmixer
Sila genom en finmaskig sil så att kärnor och orenheter försvinner.
Häll upp i en burk. Låt svalna.
Perfekt att frysa in och ta fram när det behövs :)