Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Bär puré

Bärpuré används med fördel till olika bärmousser. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Här följer ett grundprecept på bärpuré...

Eller att ringla över desserterna, glassen, bakelserna.

 

Jaankan

Vote
(9)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1000 gram bär (hallon,jordgubbar,blåbär,körsbär)
  • 6 dl socker
  • 1 dl vatten Varieras beroende på hur mycket vätska bären innehåller. Men används mest för att det inte ska bränna i botten om du använder frysna bär.
  1. väg upp bären och lägg dom i en stor krastrull

  2. Häll över socker och vatten.

  3. Koka upp och rör om där och då så det inte bränner i botten.

  4. Låt koka tills alla bären mosats.

  5. Mixa med stavmixer

  6. Sila genom en finmaskig sil så att kärnor och orenheter försvinner.

  7. Häll upp i en burk. Låt svalna.

  8. Perfekt att frysa in och ta fram när det behövs :)