Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Hallonmousse

Jätteenkel mousse där du kan byta ut hallonen mot andra bär eller frukter.

Louise-tårtorochsånt

Vote
(12)

Räcker till 1 st tårtlager (24cm)

Räcker till...

1 st tårtlager (24cm)

Ingredienser

Så gör du

  • 300 gram frysta tinade hallon "pureade"
  • 1-11/2 deciliter socker
  • 7 styck gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • Blanda ihop dom pureade hallonen med sockret. Lägg gelantinbalden i rikligt med kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. Häll upp ca 2 msk av grädden i en liten kastrull tillsammans med dom mjuka gelantinbladen, värm tills allt är upplöst. Vispa grädden hårt och blanda med hallonblandningen ordentligt. Blanda snabbt i gelantinet. Ställ kallt tills stelnat eller häll upp i portionsformar och ställ kallt.