Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallonmousse
Jätteenkel mousse där du kan byta ut hallonen mot andra bär eller frukter.
Räcker till 1 st tårtlager (24cm)
Räcker till...
1 st tårtlager (24cm)
Recepttyp
Fyllningar och dekorationer
Fyllningar
Ingredienser
Så gör du
- 300 gram frysta tinade hallon "pureade"
- 1-11/2 deciliter socker
- 7 styck gelantinblad
- 3 dl vispgrädde
Blanda ihop dom pureade hallonen med sockret. Lägg gelantinbalden i rikligt med kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. Häll upp ca 2 msk av grädden i en liten kastrull tillsammans med dom mjuka gelantinbladen, värm tills allt är upplöst. Vispa grädden hårt och blanda med hallonblandningen ordentligt. Blanda snabbt i gelantinet. Ställ kallt tills stelnat eller häll upp i portionsformar och ställ kallt.