Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hemgjord vaniljkräm
Det är fyllningen som gör tårtan! Här är ett recept på klassisk vaniljkräm.
Räcker till 1 sats räcker till en tårta
Räcker till...
1 sats räcker till en tårta
Recepttyp
Fyllningar och dekorationer
Fyllningar
Ingredienser
Så gör du
- 1 st Dr. Oetker vaniljstång
- 2 dl grädde
- 4 dl mjölk
- 1,5 dl strösocker
- 5 msk maizena majsstärkelse
- 6 st äggulor
- 25 g smör
Skrapa ur vaniljstången och lägg frön och stång i en kastrull. Häll på grädde, mjölk och socker. Koka upp och låt stå och sjuda ett par minuter.
Vispa ihop äggulor och maizena. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna samtidigt som du vispar. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm under omrörning. Det ska inte koka, värm tills du har en tjock härlig vaniljkräm.
Häll över i en skål och ta upp vaniljstången. Tillsätt smöret och rör tills det smälter. Låt svalna och ställ sedan i kylen någon timme.