Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Hemgjord vaniljkräm

Det är fyllningen som gör tårtan! Här är ett recept på klassisk vaniljkräm. 

Vote
(20)

Räcker till 1 sats räcker till en tårta

Räcker till...

1 sats räcker till en tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 msk maizena majsstärkelse
  • 6 st äggulor
  • 25 g smör
  1. Skrapa ur vaniljstången och lägg frön och stång i en kastrull. Häll på grädde, mjölk och socker. Koka upp och låt stå och sjuda ett par minuter. 

  2. Vispa ihop äggulor och maizena. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna samtidigt som du vispar. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm under omrörning. Det ska inte koka, värm tills du har en tjock härlig vaniljkräm.

  3. Häll över i en skål och ta upp vaniljstången. Tillsätt smöret och rör tills det smälter. Låt svalna och ställ sedan i kylen någon timme.