Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Marängsmörkräm

Ett recept en söt och god marängsmörkräm. Vi har färgat in krämen i rosa och lila och spritsat den med olika tyllar för att få ett lekfullt och vackert mönster.

baka.se

Vote
(13)

Räcker till 8-10 st cupcakes

Räcker till...

8-10 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Marängsmörkräm
 • 140 g Äggvitor ca 4st
 • 200 g Socker ca 2 1/4 dl
 • 220 g Smör rumsvarmt
 • 2 tsk Vaniljsocker
 • 2 krm Salt
 • Wilton lila pastafärg
 • Wilton rosa pastafärg
 1. Värm äggvitor och strösocker över ett vattenbad (vattenbad=kastrull med kokande vatten) i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Vispa hela tiden. När blandningen blivit 60-65 grader tar du bort den från badet.
 2. Fortsätt vispa i assistenten på medelhög till hög hastighet tills det blivit en fast, glansig och sval maräng. Det är viktigt att marängen är sval, annars kommer smöret att smälta i nästa steg.
 3. Klicka i lite i taget av det rumsvarma smöret och låt det blandas ut helt innan du klickar i mer. Vispa hela tiden på medelhög till hög hastighet. Om krämen skär sig brukar det funka att vispa på högre hastighet ett tag.
 4. Vispa i vaniljsocker och salt. Tillsätt önskad färg, lättast är att tillsätta färg med tex tandpetare. Doppa tandpetaren i färgen och sen i smeten. Upprepa tills du har fått önskad styrka på färgen. Dela upp marängsmörkrämen i olika bunkar innan du börjar färga om du vill göra olika färger.
 5. Rör sen runt i marängsmörkrämen med tex en slickepott för att få ur större luftbubblor. De kan göra sprittningen ojämn.
 6. Fyll en spritspåse med önskad tyll med marängsmörkrämen.
 7. Ha ett jämnt tryck med handen så att krämen kommer ut jämnt. Du måste ha en stadig hand och inte tveka i dina rörelser. Testa först på tex ett bakplåtspapper bredvid för att få in snittsen. Krämen du provspritsat kan du använda igen
 8. Vi har använt oss av dessa tyllar från Wilton: 1B, 21, 1M, 125