Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Marängsmörkräm
Ett recept en söt och god marängsmörkräm. Vi har färgat in krämen i rosa och lila och spritsat den med olika tyllar för att få ett lekfullt och vackert mönster.
Räcker till 8-10 st cupcakes
Räcker till...
8-10 st cupcakes
Recepttyp
Fyllningar och dekorationer
Ingredienser
Så gör du
Marängsmörkräm
- 140 g Äggvitor ca 4st
- 200 g Socker ca 2 1/4 dl
- 220 g Smör rumsvarmt
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 krm Salt
- Wilton lila pastafärg
- Wilton rosa pastafärg
- Värm äggvitor och strösocker över ett vattenbad (vattenbad=kastrull med kokande vatten) i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Vispa hela tiden. När blandningen blivit 60-65 grader tar du bort den från badet.
- Fortsätt vispa i assistenten på medelhög till hög hastighet tills det blivit en fast, glansig och sval maräng. Det är viktigt att marängen är sval, annars kommer smöret att smälta i nästa steg.
- Klicka i lite i taget av det rumsvarma smöret och låt det blandas ut helt innan du klickar i mer. Vispa hela tiden på medelhög till hög hastighet. Om krämen skär sig brukar det funka att vispa på högre hastighet ett tag.
- Vispa i vaniljsocker och salt. Tillsätt önskad färg, lättast är att tillsätta färg med tex tandpetare. Doppa tandpetaren i färgen och sen i smeten. Upprepa tills du har fått önskad styrka på färgen. Dela upp marängsmörkrämen i olika bunkar innan du börjar färga om du vill göra olika färger.
- Rör sen runt i marängsmörkrämen med tex en slickepott för att få ur större luftbubblor. De kan göra sprittningen ojämn.
- Fyll en spritspåse med önskad tyll med marängsmörkrämen.
- Ha ett jämnt tryck med handen så att krämen kommer ut jämnt. Du måste ha en stadig hand och inte tveka i dina rörelser. Testa först på tex ett bakplåtspapper bredvid för att få in snittsen. Krämen du provspritsat kan du använda igen
- Vi har använt oss av dessa tyllar från Wilton: 1B, 21, 1M, 125