Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Rabarberkompott

Snabbt och enkelt recept på rabarberkompott som är fantastiskt gott som tårtfyllning.

baksmulan

Vote
(2)

Räcker till 1 sats

Räcker till...

1 sats

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g rabarber skuren i små bitar
  • 1 dl strösocker
  • tsk vaniljpasta eller 1 liten vaniljstång
  • 1-2 tsk potatismjöl kan uteslutas
  1. Koka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull. Rör om då och då. Låt rabarbern puttra tills den börjar falla sönder.
  2. Dra kastrullen av värmen. Tillsätt ev potatismjöl för en tjockare konsistens.
  3. Låt kompotten svalna innan du häller på burk eller lägger den på tårtan.
  4. En sats kompott räcker till minst ett lager fyllning på en normalstor tårta.