Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Vaniljkräm

En riktig vaniljkräm som passar utmärkt som tårtfyllning!

Vote
(4)

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st äggulor
  • 125 g strösocker
  • 50 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • Vispa äggulorna och sockret ljust och luftigt. Vispa sedan i mjölet. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg både de och stången i mjölken. Värm upp mjölkblandningen och ta den av plattan. Häll i äggblandningen under omrörning och ställ sedan tillbaka på plattan. Vispa hela tiden tills det tjocknar. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn. Låt svalna. Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den.

    http://chokladsockerkaka.blogspot.com