Grand Marniersufflé
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 ugnsplåt suffléer ( eller en 1,5 l form)
1 ugnsplåt suffléer ( eller en 1,5 l form)
Ingredienser
Så gör du
- 3 msk mjöl
- 3 dl mjölk
- 50 g socker
- 3 äggulor
- 3 äggvitor
- 50 g smör
- 3 msk Grand Marnier
- 1 nypa salt
- 2 msk florsocker
- små suffleformar
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjölet med lite av mjölken till en redning.
Hetta upp resten av mjölken i en rymlig kastrull.
Vispa ner redningen i den varma mjölken och låt koka upp.
Tag av kastrullen från värmen och vispa ner 30 g smör och äggulorna en i taget.
Tillsätt Grand Marnier.
Vispa vitan med saltet till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggulekrämen.
Smörj små ugnsfasta suffleformar noga och pudra dem med florsocker. Fyll dem med sufflesmeten, släta till ytan och torka av kanten.
Grädda på galler i mellersta delen av ugnen ca 10 -15 min. Vill du istället göra sufflen i en stor form är en lagom storlek 1,5 I.
Sänk värmen till 190° då formen sätts in.
Efter 25-30 minuter är den färdig.