Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Grand Marniersufflé

Vote
(9)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 ugnsplåt suffléer ( eller en 1,5 l form)

Räcker till...

1 ugnsplåt suffléer ( eller en 1,5 l form)

Kategorier
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 3 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 50 g socker
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 50 g smör
  • 3 msk Grand Marnier
  • 1 nypa salt
  • 2 msk florsocker
  • små suffleformar
  1. Sätt ugnen på 200°. 

  2. Blanda mjölet med lite av mjölken till en redning.

  3. Hetta upp resten av mjölken i en rymlig kastrull.

  4. Vispa ner redningen i den varma mjölken och låt koka upp.

  5. Tag av kastrullen från värmen och vispa ner 30 g smör och äggulorna en i taget.

  6. Tillsätt Grand Marnier.

  7. Vispa vitan med saltet till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggulekrämen.

  8. Smörj små ugnsfasta suffleformar noga och pudra dem med florsocker. Fyll dem med sufflesmeten, släta till ytan och torka av kanten.

  9. Grädda på galler i mellersta delen av ugnen ca 10 -15 min. Vill du istället göra sufflen i en stor form är en lagom storlek 1,5 I.

  10. Sänk värmen till 190° då formen sätts in.

    Efter 25-30 minuter är den färdig.