Amarettobollar
Amarettobollar fungerar lika bra som tillbehör till kaffet såsom (vuxen)godis.
Räcker till 30-35 st
30-35 st
Ingredienser
Så gör du
- 1 st sockerkaka (Se recept på Riktig sockerkaka)
- 125 gram smör
- 1 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 3/4 - 1 dl Mandellikör Bästa resultata ges med en mandellikör med alkoholhalt under 20 %
Dekoration
- burk Chokladströssel
Baka enligt recept en: "Riktig Sockerkaka". Låt den svalna innan steg 2 nedan.
Smula sockerkakan i matberedaren alt med elvisp. Rör samman smör och socker.
Tillsätt kakao, mandellikör och den smulade sockerkakan. Rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen 40-45 minuter så att den blir riktigt kall.
Forma smeten till bollar och rulla dem i chokladströssel. Förvara de färdiga bollarna i en burk i kylen och lägg sedan fram dessa direkt vid serveringsdags.
OBS! Bör tänkas på att beroende på vilken volym på likör det är och hur mycket det tillsätts, kan detta ev ge alkoholutslag i större intag varav bilkörning inte är att rek direkt i samband intag av Amarettobollar.