Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Apelsinknäck

Ingen jul utan knäck! Knäck är nästan det första man tänker på när man pratar om julgodis. I denna knäck har vi dessutom tillsatt en smak av apelsin, vilket ger knäcken en frisk smak. Knäcken kan antingen göras i knäckformar, eller varför inte passa på att göra några knäckklubbor.

baka.se

Vote
(17)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Apelsinknäck
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Ljus sirap
  • 2 dl Muskovadosocker
  • 15-30 g Sötmandel kan uteslutas
  • Zest av en stor apelsin
  • Blanda grädde, sirap och muskovadosocker i en kastrull. Låt koka till 125-127 g eller gör kulprovet. Skölj apelsinen noga och riv fint zesten (yttersta skalet) och hacka mandeln. Blanda sedan ner apelsinskalet och mandeln i den färdigkokta knäcken. Häll upp i knäckformar eller i strutar om du vill göra knäckklubbor.
Knäckklubbor
  • Klipp ut cirklar i bakplåtspapper. Dela på mitten så att du får halvcirklar. Forma till en strut och fäst med tejp. För att få struten att stå rak kan du fylla ett glas med tex ris som du sedan sticker ner struten i. Fyll struten med knäcksmet. Klipp av en grillpinne till lagom storlek och stick ner i knäckklubban.