Brigadeiros - Brasilianskt julgodis
Brigadeiros är som en blandning mellan chokladboll, vaniljkola och pralin! Receptet hittar du här! Tänk på att använda en tjockbottnad gryta då den kondenserade mjölken lätt bränner vid.
Räcker till ca 35 st praliner
ca 35 st praliner
Ingredienser
Så gör du
- 1 burk söt kondenserad mjölk 400 g
- 50 g smör eller margarin
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
- färgat strösocker, strössel eller kakao till garnering
Häll kondenserad mjölk, smör eller margarin, kakao och salt i en tjockbottnad gryta.
Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. När smeten börjar tjockna – sänk temperaturen till medeltemperatur.
Om det bildats klumpar – rör under några sekunder med en visp. Smeten är färdig när den är tjock, det tar 8-10 minuter.
Låt smeten kallna i rumstemperatur i 1-2 timmar.
Färga strösocker genom att hälla strösocker i en plastpåse, droppa i karamellfärg och knyt igen påsen, massera in färgen i sockret, klart!
Forma kulor av smeten och rulla dem i strösocker,dekorationsströssel eller kakao. Förvara brigadeiros kallt, de är godast kalla.