Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Choklad- och citronkonfekt

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • Odense mandelmassa 50/50
  • 30 ml färskpressad citronjuice ca 2 msk
Dekoration 1
  • Odense ljus choklad och Odense mörk choklad 70%
Dekoration 2
  • Odense ljus choklad och florsocker
  1. Riv Odense Mandelmassa och blanda med citronsaften till en massa.

  2. Forma kulor med hjälp av två teskedar.

  3. Lägg kulorna på ett bakplåtspapper och låt dem torka i ca 1 timme.

  4. Dekoration 1. Doppa kulorna i smält Odense Ljus Choklad (chokladen smältes enligt anvisning på förpackningen) och lägg de för att stelna. Dekorera med smält Odense Mörk Choklad.

  5. Dekoration 2. Doppa kulorna i smält Odense Ljus Choklad (chokladen smältes enligt anvisning på förpackningen). Lägg var och en på en bit bakplåtspapper (ca 10x10 cm) och kläm ihop runt kulan så att den får formen av en stjärna. Låt dem kallna på sval plats. Ta av pappret och dekorera med lite florsocker innan servering.