Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Choklad- och jordgubbstryffel

Recept på lena chokladtryfflar med smak av jordgubb. Passar perfekt som en liten munsbit till fikat, eller att plocka fram vid ett litet lyxigare tillfälle. Ett tips är att baka upp några chokladtryfflar till alla-hjärtans-dag.

baka.se

Vote
(8)

Räcker till 15-20 st

Räcker till...

15-20 st

Ingredienser

Så gör du

Choklad- och jordgubbstryffel
  • 120 g Jordgubbar
  • 4 msk Strösocker
  • 0,5 dl Vispgrädde
  • 150 g Mörk choklad
  • 30 Smör
  1. Tina jordgubbarna först ifall de är frysta. Mixa jordgubbarna.
  2. Lägg jordgubbsmoset i en sil och sila bort kärnor.
  3. Ta 0,75 dl av jordgubbspurén och lägg i en kastrull.
  4. Tillsätt socker, grädde och smör och låt det koka upp och låt sockret smälta.
  5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den mörka chokladen.
  6. Häll upp tryffeln i en skål och låt stelna i kylskåpet.
  7. Håll koll så att tryffeln inte blir för hård, då är det svårt att spritsa den. Har den blivit för hård kan du låt den stå framme i rumstemperatur till den känns spritsbar. (Vill man inte spritsa går det bra att forma kulor av den kalla tryffeln).
  8. Dekorera med strössel och förvara dom i kylen när de är klara.