Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(24)

Chokladbollar med glasyr

Veganska chokladbollar med en glasyr som gör pricken över i:et!

Aliz

Vote
(24)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 30 st Chokladbollar

Räcker till...

30 st Chokladbollar

Ingredienser

Så gör du

Chokladbollar
  • 100 gram margarin floras veganska fungerar bra!
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk starkt kallt kaffe
Glasyr
  • 50 gram margarin
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • Smält smöret eller låt den bli rumstempererad.

    Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och margarin. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.

    Gör glasyren. Smält margarin i en kastrull eller skål i mikron, rör sedan ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
    Ta sedan och doppa chokladbollarna i smeten och låt kallna :) supergott!