Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladbollar med glasyr
Veganska chokladbollar med en glasyr som gör pricken över i:et!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 30 st Chokladbollar
Räcker till...
30 st Chokladbollar
Recepttyp
Hemlagat Godis
Chokladbollar
Ingredienser
Så gör du
Chokladbollar
- 100 gram margarin floras veganska fungerar bra!
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 3 dl havregryn
- 3 msk starkt kallt kaffe
Glasyr
- 50 gram margarin
- 3 msk starkt kaffe
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Smält smöret eller låt den bli rumstempererad.
Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och margarin. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Gör glasyren. Smält margarin i en kastrull eller skål i mikron, rör sedan ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Ta sedan och doppa chokladbollarna i smeten och låt kallna :) supergott!