Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(207)

Chokladbollar med mjölkchoklad

De här chokladbollarna är så galet goda så egentligen skulle man inte behöva göra några andra!

Vote
(207)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk starkt kaffe (kan bytas ut mot apelsinjuice)
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 msk kakao
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • Kokos, pärlsocker, hackade nötter eller strössel att rulla dem i
  • Vispa smör och socker med elvisp och häll ner kaffet. Vispa ett tag till. 

    Tillsätt kakao, vaniljsocker och  havregryn och fortsätt vispa till en smet. Smält chokladen över vattenbad och rör eller vispa snabbt ned den i smeten. Ställ i kylen ca 30 minuter så den stelnar lite innan du rullar bollar.

     Rulla i kokos, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller något annat kul. Med så här neutrala chokladbollar så passar nästan vad som helst. Jag tog några med kokos, några med pärlsocker och några med chokladströssel, så får gästerna själva välja vad de är sugna på.

    Förvara i kylen eller frysen.