Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Chokladbollskaniner

Förvandla chokladbollarna till söta påskharar. Ett påskrecept som passar även de minsta bagarna.
Vote
(1)

Räcker till 10 st kaniner

Räcker till...

10 st kaniner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladbollssmet
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kaffe eller vatten
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • kokos till garnering
Dekorationer
  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant gul
  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant vit
  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Eyes
  • 1 fp Dr. Oetker Hearts
  1. Blanda samman alla ingredienser till chokladbollssmeten.
  2. Rulla smeten till ca 10 stycken stora bollar och rulla i kokos.
  3. Skär ett snitt in i mitten av chokladbollen för att göra kaninens mun.
  4. Forma gul Sugar Fondant till morötter och sätt fast grönt stjärnströssel som blast. Placera morötterna i munnen på kaninerna.
  5. Forma vit Sugar Fondant till öron och tryck fast i chokladbollen. Gör hål med en tandpetare i chokladbollen så går det enklare.
  6. Tryck fast Sugar Eyes och hjärtströssel som nos.