Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(112)

Chokladbomber

Chokladbomber för varm choklad! Lägg chokladbomben i en kopp som du häller varm mjölk över, och ur bomben kommer godsakerna fram som du fyllt bomben med. Lika gott som festligt!

baka.se

Vote
(112)

Räcker till 5 st stora

Räcker till...

5 st stora

Ingredienser

Så gör du

Chokladbomber
  • 300 g Choklad
  • 3 msk Kakao
  • 2 msk Florsocker
  • 1,5 tsk Vaniljsocker
  • Marshmallows
  • Strössel
  1. Temperera chokladen och häll den i silikonformarna.
  2. Se till att chokladen kommer överallt genom att vrida formen åt olika håll eller ta hjälp av en pensel eller sked. Se till att få ett jämt lager.
  3. Vänd formen upp och ner och låt överflödig choklad rinna ut på t.ex. ett bakplåtspapper
  4. För att undvika att kupolen spricker när det är dags att ta ur den ur formen kan man förstärk kanterna upptill genom att applicera lite mer choklad med hjälp av tex en sked.
  5. Ställ formen i kylen ca 30 minuter innan du tar ut kupolerna ur formarna.
  6. Blanda ihop chokladblandningen: kakao, florsocker och vaniljsocker i en liten skål.
Montering
  1. Värm en torr stekpanna och smält försiktigt kanten på den ena kupolen för att få en jämn yta.
  2. Ta 1 msk av chokladblandningen och häll i kupolen.
  3. Fyll sedan upp med marshmallows.
  4. Ta den kupol som ska vara locket och smält försiktigt kanten i den varma stekpannan. Medan kanten fortfarande är kladdig montera ihop de båda delarna så att det bildar ett klot.
  5. Ställ bomberna i kylen i ca 15 minuter för att chokladen ska stelna.
  6. Dekorera med valfritt strössel som du fäster med lite smält choklad.
  7. Lägg bomben i en mugg och häll över het mjölk.