Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladbräck till påsk
Roligt och lättlagat påskgodis som är enkelt att variera. Byt färger och strössel efter tycke och smak.
Räcker till 1 sats
Räcker till...
1 sats
Ingredienser
Så gör du
- 150 g mörk choklad
- 150 g mjölkchoklad
- 300 g vit choklad
- Dr. Oetker gelfärger (röd och lila) efter behov
- chokladägg efter behov
- Dr. Oetker Sweetheart strösselmix eller annat dekorationsströssel
- Bryt ned de olika chokladsorterna i varsin microtålig skål. Värm varje skål i micron i intervall om 30 sekunder. Rör om emellan tills chokladen är smält. Fördela den smälta vita chokladen i 3 skålar och färga in två av skålarna med ett par droppar gelfärg. Rör om.
- Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna. Ös i olika färger av choklad, en sked i taget. När all choklad är är i formen: ta en tandpetare eller cocktailpinne och gör försiktigt virveldrag i chokladen för en marmorerad effekt. Tippa försiktigt långpannan fram och tillbaka så att chokladen är jämnt födelad.
- Dekorera med chokladägg och strössel. Låt chokladen stå kallt och bryt sedan kakan i bräckbitar.