Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(65)

Chokladpraliner med hallonfyllning

Överraska någon du tycker om med ett par hemmagjorda chokladpraliner. Dessa har en god fyllning med hallon. Varför inte göra hälften i mörk choklad och hälften med rosa ruby choklad!?

baka.se

Vote
(65)

Ingredienser

Så gör du

Chokladpraliner med hallonfyllning
  • 200 g Mörk choklad
Fyllning
  • 1 dl Hallon Frysta eller färska
  • 2 msk Strösocker
  • 0,5 tsk Färskpressad citronsaft
  • 1,5 msk Vispgrädde
  • 50g Vit choklad
  • Citronzest Från en halv liten citron
Temperera chokladen
  1. Temperera chokladen
  2. Häll chokladen i pralinformen. Skaka och knacka på formen för att få bort luftbubblor.
  3. Vänd formen upp och ner och låt överflödig choklad rinna ut på t.ex. ett bakplåtspapper. Spara chokladen, den ska användas för att locka, dvs stänga pralinen när fyllningen är på plats.
  4. Skrapa bort choklad som kommit utanför på formen så att du får jämna kanter på pralinskalen.
  5. Låt chokladen sätta sig i formarna.
Fyllning
  1. Lägg hallon, citronzestet, citronsaft socker och grädde i kastrull. Koka ihop.
  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt sedan den vita chokladen. Rör ihop allt till en jämn smet. (För en slät och kärnfri fyllningen sila bort kärnor och zest innan den vita chokladen tillsätts).
  3. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur så att inte fyllningen smälter pralinskalen i formarna.
  4. Fyll pralinskalen men inte ända upp det måste finnas plats för att locka, pralinen.
  5. Låt fyllningen sätta sig och få ett skinn på ytan.
Lockning
  1. Tempererar den överblivna chokladen.
  2. Häll chokladen över fyllningen och skrapa bort överflödig choklad från formen.
  3. Låt chokladen sätta sig.
  4. Stoppa sedan in pralinformen i frysen i 5 minuter
  5. Vänd formen upp och ner och knacka sedan ur pralinerna ur formen.
  6. Dekorera med guldspray. Applicera guldfärgen i pralinformen innan man häller i chokladen eller så sprayar man på när pralinerna är färdiga