Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Chokladsalami

Världens godaste chokladsalami! Recept på ett annorlunda godis att ha på julens alla dessertbord.

Är du allergisk mot nötter, skippa det och smaksätt med ditt favoritgodis istället 

Vote
(8)

Räcker till 2 st

Räcker till...

2 st

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g Dr. Oetker skållad mandel (1 påse)
  • 50 g pistagenötter
  • 200 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st stort ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 3 st digestivekex
  • 1 st apelsin (skalet)
  • florsocker till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg mandel och pistagenötterna på en plåt och rosta lite lätt, ca 5-10 min. Låt svalna. 

    Smält choklad och smör över ett vattenbad.

    När allt har smält, tag bort från plattan och rör ner kakao och vaniljpulver. Ställ åt sidan.

  2. I en liten skål, knäck ägget i grädden och vispa lätt. Blanda ner detta i chokladblandningen. 

    Krossa kexen i små bitar (ej smulor).

    Hacka nötter och mandel för hand i små bitar.

    Blanda ner kex och nötter i chokladblandningen och rör runt. Riv ner apelsinskalet.

    Ställ i kylen i ungefär 1 timme.

  3. Lägg chokladblandningen i plastfolie och forma den till två långa "salami". 

    Ställ i kylen minst i 6 timmar, helst över natten.

    Ta bort plastfolien från salamin och rulla i florsocker. 

    Förvara i kylen tills det är dags för servering.