Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Chokladsvampar på päron och jordgubbsmarsipan

Fyller en liten svampkorg.

Vote
(5)

Räcker till 20 st svampar

Räcker till...

20 st svampar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g Odense päronmarsipan
  • 200 g Odense jordgubbsmarsipan
  • 100 g Odense Vit choklad
  • 100 g Odense mörk choklad
  • 1 dl riven vit choklad eller kokos
  • 1 dl riven mörk choklad eller
  1. Rulla ut marsipanen till en lång rulle, skär den i 20 bitar.

  2. Forma varje bit som en liten korv och tryck sedan ena sidan mot bänken så att det bildas en hatt. Gör så med båda rullarna.

  3. Hacka chokladen och smält den försiktigt på låg temperatur. Lägg upp strösslet på olika tallrikar.

  4. Doppa toppen på svamparna i vit eller mörk choklad och sätt dem sedan ner i strössel för att stelna. Förvaras svalt i lufttät burk.