Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladsvampar på päron och jordgubbsmarsipan
Fyller en liten svampkorg.
Räcker till 20 st svampar
Räcker till...
20 st svampar
Recepttyp
Hemlagat Godis
Marsipan
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Odense päronmarsipan
- 200 g Odense jordgubbsmarsipan
- 100 g Odense Vit choklad
- 100 g Odense mörk choklad
- 1 dl riven vit choklad eller kokos
- 1 dl riven mörk choklad eller
Rulla ut marsipanen till en lång rulle, skär den i 20 bitar.
Forma varje bit som en liten korv och tryck sedan ena sidan mot bänken så att det bildas en hatt. Gör så med båda rullarna.
Hacka chokladen och smält den försiktigt på låg temperatur. Lägg upp strösslet på olika tallrikar.
Doppa toppen på svamparna i vit eller mörk choklad och sätt dem sedan ner i strössel för att stelna. Förvaras svalt i lufttät burk.