Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Chokladtryfflar med honung

Med endast 5 ingredienser får du till detta ljuvligt goda och lyxiga hembakta godis som passar lika bra till jul, som på en tisdagskväll när sötsuget slår till.

baka.se

Vote
(2)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g marsipan
  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g honung
  • 300 g mjölkchoklad
  1. Riv marsipanen med rivjärn och lägg i en bunke tillsammans med smöret. Vispa samman med hjälp av elvisp ca 5 minuter. Grovhacka den mörka chokladen, smält över vattenbad, och vänd ned chokladen och honungen i marsipanen. Klä en bakform med plastfolie och sprid ut massan jämnt, ställ i kylen ca 20 minuter.
  2. Under tiden, hacka mjölkchokladen grovt och smält över vattenbad. Skär den kalla tryffeln I kuber ca 2 x 2 cm. Lägg dem på ett galler som du sätter på ett bakplåtspapper eller bricka. Häll mjölkchokladen över tryfflarna och låt stelna i kylen ytterligare 20 minuter.
  3. Tips: Lite vanilj förhöjer smaken på tryfflarna ytterligare.