Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Chokladtryfflar med kanel och dadlar

Recept på lite hälsosammare julgodis som är enkelt och kul att göra själv.

baka.se

Vote
(2)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g urkärnade dadlar
  • 2 tsk vatten
  • 20 g kakao
  • 100 g malda mandlar
  • 100 g mjukt smör
  • 1 g kanel
  • 300 g vit choklad
  • 50 g hackade pistagenötter
  1. Lägg dadlar, vatten, mandelmjöl, kakao, smör och kanel i en hög bunke och mixa slätt med stavmixer. Forma massan till ca 20 bollar. Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad. Doppa dadelbollarna i chokladen, en i taget, med hjälp av en gaffel. Raka av överbliven choklad mot kanten på skålen. Placera bollarna på ett bakpapper och strössla över de hackade pistagenötterna. Låt stå i kylen i ungefär 30 min.
  2. Tips: Om du inte har tillgång till en stavmixer kan du först pudra dadlarna med lite kakao och sedan hacka dem fint.