Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Dadelbollar

Recept på dadelbollar - ett alternativ till traditionellt julgodis. De är gjorda av dadlar, nötter och kakao, vilket ger en naturlig sötma och rik smak. Perfekta att bjuda på som adventsfika eller som julfika.
Vote
(1)

Räcker till 30 st

Räcker till...

30 st

Ingredienser

Så gör du

Dadelbollar
  • 300 g Dadlar vikt avser urkärnade dadlar
  • 0,5 dl Starkt kaffe
  • 150 g Rumstempererat smör
  • 2 msk Kakao
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • 5 dl Havregryn
  • 300 g Choklad kakaohalt på ca 55%
  • 100 g Dr. Oetker Hackade Hasselnötter
  • Flingsalt
  1. Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer tillsammans med smör och kaffe. Mixa så att det blir till en slät massa.
  2. Tillsätt torrvaror och fortsätt mixa tills allt blandats ihop till en smet.
  3. Forma ca 30 st bollar och kyl ner dom innan de ska chokladdoppas.
  4. Smält chokladen i antingen micro eller vattenbad.
  5. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Använd gärna en gaffel som hjälp.
  6. Lägg bollarna på bakplåtspapper och strö över nötter och lite flingsalt. Låt chokladen stelna.
  7. Förvaras i kyl, men går utmärkt att frysa in.