Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Dadelsnacks

Recept på en nyttigare fika. Dadlarna ger både en god sötma och bra energi.

Passar utmärkt att äta när sötsuget kryper sig på eller när man precis har tränat.

Är du allergisk mot nötterna nedan går det utmärkt att byta till tex solrosfrön, pumpafrön.

Vote
(2)

Räcker till ca 25 st

Räcker till...

ca 25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Dadelbollar:
  • 250 g dadlar
  • 1 dl Dr. Oetker skållad mandel
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sesampasta (Tahini)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st apelsin (skalet)
Garnering:
  • hackade pistagenötter
  • Kokos, sesamfrön, kakao
  • Tag ut kärnorna från dadlarna och ställ åt sidan.

    Blanda sötmandel och sesamfrön i en matberedare och hacka fint.

    Blanda ner kakao, vatten, sesampasta, vaniljpulver, apelsinskal och till slut dadlarna.

    Kör i matberedaren tills allt går ihop.

    Rulla till bollar efter önskad storlek och rulla i valfri garnering.

    Lägg i en burk med lock och förvara i kylen.