Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Fjärilsmarshmallows med tuttifruttismak

 Marshmallows är enklare att göra än man kan tro! Här är receptet!

Tips! Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet som fastnar. 

Vote
(2)

Räcker till ca 60 st marshmallows

Räcker till...

ca 60 st marshmallows

Ingredienser

Så gör du

  • 2 msk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 dl vit sirap
  • 3 msk vatten
  • tuttifruttiarom finns exempelvis hos Panduro
  • Dr. Oetker Gelfärger
  • Dr. Oetker Mix Strössel
  • florsocker
  • Maizena
  1. Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min.

  2. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger.

  3. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min.

  4. Tillsätt sedan några droppar gelefärg på slutet och några droppar blå gelefärg allra sist. Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.

  5. Lägg bakplåtspapper i en form ca 20×20 cm, och pensla pappret med lite olja. Strö ett lager strössel i formen.

  6. Häll smeten i formen med hjälp av en slickepott (smörj gärna in slickepotten med olja). Smörj in händerna med lite matolja och tryck ut massan i formen. Strö  tuttifrutti- strössel över smeten.

  7. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. 

  8. Stansa ut med ett kakmått som du har hemma. Jag hade en fjärilsform, men välj hjärtan, blommor, änglar eller skär fyrkanter med vass kniv.

  9. Förbered med en skål blandat med hälften florsocker och hälften maizena .

  10. Rulla fjärilarna i florsocker-blandningen om de är kladdiga. Låt torka i någon timme.