Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Fudge

Recept på hemmagjord fudge - ett julgodis du inte får missa!

Vote
(15)

Räcker till 1 st plåt

Räcker till...

1 st plåt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 140 g Dr. Oetker flytande glykos
  • ca 2 dl socker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2,5 msk vatten
  • 1 dl florsocker
  • ca 1 msk vatten
  • 0,75 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Blanda salt och grädde.

  2. Mät upp glykos, socker, mörk sirap och vatten (2,5 msk) i en tjockbottnad kastrull. Rör tills du har en slät smet.

  3. Värm upp blandningen tills den når temperaturen 124 grader. Rör om då och då under tiden.

  4. Tillsätt grädden under omrörning. Värm upp igen till 124 grader, under ständig omrörning.

  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna till 90 grader. Rör lite under tiden den svalnar.

  6. Tillsätt 1 msk vatten, florsocker och vanilj, och rör tills du åter får en slät och fin massa. Om det behövs, tillsätt änu lite mer vatten. Häll den heta smeten på en bakplåtspapperklädd plåt, och jämna ut med en slickepott.

  7. Låt svalna under minst ett par timmar (kylningstiden beror på tjockleken av fudgen). Skär den kylda fudgen i bitar och njut!