Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Fudge med mandelsplitter

Recept på mjuk och underbart god fudge med smak av choklad, vanilj och mandel.

Vote
(7)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 30 bitar

Räcker till...

ca 30 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g choklad, ljus eller mörk
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 1/2 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljarom
  • 1 påse (50 g) Dr. Oetker mandelsplitter
  1. Blanda hackad choklad, socker, grädde, smör och glykos i en gryta. Koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i 20-25 minuter tills massan börjar tjockna, rör om då och då. Tillsätt vaniljarom och mandelsplitter.

  2. Häll massan i en form penslad med olja (ca 12x17 cm) och låt svalna. Stjälp upp fudgen på ett skärbräde och skär ut tärningar. Förvaras svalt.