Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Gamla hederliga chokladbollar i ny tappning

Gamla hederliga chokladbollar i flera olika tappningar. Chokladbollar kan varieras i det oändliga. Både i smeten och i det man rullar dom i. Nästan bara fantasin sätter gränser.

hemmamamman

Vote
(8)

Räcker till 20 st chokladbollar

Räcker till...

20 st chokladbollar

Ingredienser

Så gör du

  • 75 gram smör
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk vatten vattnet kan bytas ut mot annan vätska t ex kaffe eller whiskey för en mer vuxen smak. Eller saft för en mer barnslig smak.
  • Strössel Eller kokos eller pärlsocker eller nästan vad man vill.
  1. Ta fram smöret ur kylskåpet och låt stå i rumstemperatur minst 30 minuter innan bakningen. Dela smöret i små bitar och stoppa ner dom i mixernskålen eller skålen.

  2. Jag brukar blanda alla ingredienserna med min mixer. Jag häller i allt på en gång och mixar tills allt är finfördelat och blandat. Har man ingen mixer kan man använda händerna eller elvispen. Vätskan kan varieras, kaffe eller whiskey eller annan vuxendricka är gott för lite vuxnare smak på chokladbollarna. Till barn kan det vara gott med saft istället för vatten. Jordgubbssmakande chokladbollar var en hit på ett barnkalas.

  3. Rulla smeten till små bollar med händerna. Rulla bollarna i kokos eller strössel eller pärlsocker eller kaksmulor eller vad man nu vill nästan. Ställ kallt en stund innan servering. På min bild är dom rullade i guld och silverströssel till ett vuxenkalas.