Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Gustavs smarriga chokladbollar

Chokladbollar som alla gillar:) Garanterat oemotståndliga!

helsingborgrecepten

Vote
(3)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör mjukt, rumstemperatur
  • 1,5 dl kokos socker
  • 4,5 matskedar ekologist kakao pulver
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 dl kokos flingor
  • 2 matskedar apelsinjuice
  • kokos flingor till garnering
  1. Rör eller vispa smör och kokos socker med elvisp. Tillsätt kakao, havregryn, kokosflingor och apelsinjuice och vispa till jämn smet. Är smeten kletig eller lös ställ in den i kylen eller frysen en liten stund innan du rullar bollar. Häll upp kokosflingor till garnering i en djup tallrik. Rulla chokladsmeten till små bollar och rulla dem sedan i kokosflingor eller strössel. Njut!

  2. Chokladbollarna kan du förvara i kylen i 2 veckor eller i frysen 2 månader.