Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Hallontryffel

Riktigt smarriga tryfflar som egentligen är till för att bakas till julen men inte har någon julkänsla alls i sig. Därför kan man baka dem året runt, alla som har blivit bjudna på dem av mig har älskat dem!

 

luluwaj

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 25 stycken

Räcker till...

25 stycken

Ingredienser

Så gör du

 • 125 gram hallon (ca 2 dl)
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 1 msk smör
 • 200 gram vit choklad
Garnering:
 • 75-100 gram vit choklad
 • lite olika dekorationsströssel
 1. Lägg hallonen i en sil som du ställer över en skål.

 2. Pressa sedan på hallonen med baksidan av en sked så att hallonpurén silas silas ner i skålen och kärnorna blir kvar i silen. Mängden hallonpuré ska bli ½ dl.

 3. Lägg hallonpurén i en kastrull och koka försiktigt utan lock tills mängden har reducerats(minskat) till halva mängden och fått en gelékonsistens.

 4. Det tar ett par minuter, så under tiden du gör detta så hacka den vita chokladen grovt, om du inte hinner hacka allt så kommer du få tid till det lite senare.

 5. Tillsätt grädde och smör och koka upp, ta blandningen från plattan.

 6. Om du inte hann hacka klart chokladen innan så gör det nu och blanda i den i hallongrädden | Rör om tills chokladen har smält, om chokladen aldrig smälter så får du ta att sätta den på plattan ett litet tag till.

 7. Skeda upp tryffelsmeten i aluminiumformar(ischokladformar), men fyll inte enda upp. Låt sedan svalna i någon timme tills den är fast i konsistensen.

 8. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Fyll upp aluminiumformarna med den vita chokladen, dekorera med strössel och ställ sedan in tryffeln i kylen.