Hasselnötsbollar
Hasselnötsbollar är uppskattat bakverk hos vuxna med smak av hasselnötslikör. Perfekt att servera till kaffe eller ge bort i present.
Jag brukar alltid göra en lite större sats, då jag vill ha stora och härliga chokladbollar. Dessa fungerar även jättebra att frysa in och servera vid ett senare tillfälle..."bra och ha fika i frysen med andra ord". Vill man ha mindre bollar se då till att halvera satsen.
Räcker till ca 60 st Storlek och form kan variera
ca 60 st Storlek och form kan variera
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 msk vaniljsocker
- 6 msk kakao
- 6 dl havregryn
- 3 msk kallt kaffe
- 3 msk Hasselnötslikör "Frangelico" är en italiensk likör som fungerar bra. Om man önskar mer smak av likör kan kaffe uteslutas och istället använd ca 5-6 msk likör i recptet.
- hackade hasselnötter Som garnering
Börja med att blanda smör, socker, vaniljsocker poröst. Blanda i kakao och tillsätt sedan havregrynen. Avsluta sedan med att blanda i kaffe och likör. Arbeta nu ihop chokladsmeten till små bollar och rulla dessa sedan i de hackade hasselnötterna.
Förvara i kylen i några timmar tills de blir hårda. Sedan är det bara att servera!