Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Hasselnötsbollar

Hasselnötsbollar är uppskattat bakverk hos vuxna med smak av hasselnötslikör. Perfekt att servera till kaffe eller ge bort i present.  

 

Jag brukar alltid göra en lite större sats, då jag vill ha stora och härliga chokladbollar. Dessa fungerar även jättebra att frysa in och servera vid ett senare tillfälle..."bra och ha fika i frysen med andra ord". Vill man ha mindre bollar se då till att halvera satsen.  

ANGIESANN

Vote

Räcker till ca 60 st Storlek och form kan variera

Räcker till...

ca 60 st Storlek och form kan variera

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 6 dl havregryn
  • 3 msk kallt kaffe
  • 3 msk Hasselnötslikör "Frangelico" är en italiensk likör som fungerar bra. Om man önskar mer smak av likör kan kaffe uteslutas och istället använd ca 5-6 msk likör i recptet.
  • hackade hasselnötter Som garnering
  1. Börja med att blanda smör, socker, vaniljsocker poröst. Blanda i kakao och tillsätt sedan havregrynen. Avsluta sedan med att blanda i kaffe och likör. Arbeta nu ihop chokladsmeten till små bollar och rulla dessa sedan i de hackade hasselnötterna.  

  2. Förvara i kylen i några timmar tills de blir hårda. Sedan är det bara att servera!