Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Häxhattar med mascarponekräm
Recept på roligt bak-pyssel till Halloween. Förbered och fyll dessa glasstrutar tillsammans med dina barn och dekorera efter tycke och fantasi.
Räcker till 10 st
Räcker till...
10 st
Recepttyp
Hemlagat Godis
Tillfälle
Halloween
Ingredienser
Så gör du
- 10 st våffelstrutar till glass
- 200 g Callebaut mjölkchoklad
- 250 g mascarpone
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 dl socker
- skalet från 1 apelsin
- 10 st Nobless
- Fun Cakes strösselögon
- Glitter/Effektfärg
- Dr. Oetker Strössel lemon/orange
- Smält chokladknapparna i ett vattenbad. Jämna till botten på glasstrutarna (de ska kunna stå på en nobless) genom att försiktigt såga bort ojämnheter med hjälp av en kniv (var lätt på handen, såga försiktigt utan tryck). Doppa glasstrutarna i chokladen och ställ på ett galler för att stelna (innan chokladen stelnat helt fäster du strössel ögon på strutarna. Blanda mascarpone med socker samt rivet skal från en apelsin. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i mascarponeosten. Fyll glasstrutarna med mascarpone-krämen, doppa ändarna av glasstrutar i den smälta choklad och sedan i strössel, ställ struten på en nobless och ställ sedan i kylskåpet att stelna. Pudra hattarna med Glitter