Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Hemgjorda delicatobollar

Lyxigt goda chokladbollar som smakar som de där man köper. Fördelen är att man kan göra de stora som man vill...

baka.se

Vote
(14)

Räcker till 15-20 st beroende på storlek

Räcker till...

15-20 st beroende på storlek

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkchoklad
Garnering
  • 200 g mjölkchoklad
  • riven kokos
  1. Smula havregrynen till ett pulver med hjälp av matberedare.
  2. Tillsätt smör, florsocker, kakao, vanilj och kaffe. Blanda till en slät massa.
  3. Smält chokladen och låt svalna. Rör sedan ned chokladen i massan.
  4. Forma smeten till bollar.
  5. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och ställ i frysen i ca en halv timme.
  6. Smält chokladen till garneringen. Rulla bollarna i den smälta chokladen. Ett tips är att använda en gaffel att vända runt bollen med.
  7. Vänd sedan bollen direkt i riven kokos.
  8. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och ställ dem i kylen så att chokladen stelnar.